Cursussen

Reiki cursussen

Persoonlijke aandacht en begeleiding vind ik belangrijk tijdens de cursus, daarom vinden de cursussen plaats in kleine groepen.

Na 8 weken is er een terugkomavond, waarin je vragen kunt stellen en een zittende behandeling wordt voor gedaan. Daarnaast zijn er Reiki uitwissel ochtenden / avonden. Het geven zowel als het ontvangen van Reiki is een bijzondere warme en rustgevende ervaring. (N.B. Reiki 1 cursussen worden ook aan kinderen gegeven)

Een Reiki cursus kost € 175,- 

 

Het Usui Shiki Ryoho Systeem kent drie graden:

Reiki eerste graad

Reiki eerste graad cursus is primair voor jezelf.

De cursus wordt gegeven in 4 dagdelen, meestal in een weekend, maar kan ook op 4 opeenvolgende ochtenden / avonden.

 

In ieder dagdeel ontvang je een initiatie (afstemming) die er voor zorgt dat je de beschikking (her)krijgt over de universele levensenergie. Je leert de geschiedenis van Reiki kennen en de Reiki principes. In de cursus leer je hoe je jezelf en anderen kunt behandelen.

Er is volop gelegenheid om praktisch te oefenen en ervaringen uit te wisselen.
Je kunt er dus meteen mee aan de slag en hebt een stevige basis.

Reiki is heel eenvoudig te leren en dat is voor iedereen mogelijk. Leeftijd of vooropleiding speelt geen enkele rol. Reiki eerste graad is een afgerond geheel, je hebt alles wat je nodig hebt. De cursus wordt afgesloten met een certificaat.

Reiki tweede graad

Als je een tijd Reiki ervaren hebt dan voel je bij jezelf misschien de behoefte om nog meer met Reiki te doen. Reiki 2 is voor mensen die een diepere verbinding willen aangaan met Reiki nadat ze minimaal zes maanden met Reiki 1 gewerkt hebben. Het is vaak een wens vanuit je hart.

Je leert op Japanse wijze volgens het Usui Shiki Ryoho systeem werken met een aantal symbolen waarmee je o.a. de energie kunt versterken, op afstand kunt behandelen naar b.v. moeilijke situaties, examen, emoties, wensen. Maar ook het helen van pijn uit het verleden is mogelijk.
Ook kennen we een symbool voor de mentale genezing.

Reiki tweede graad kan een steun zijn bij je eigen groei en ontwikkeling op het spirituele pad, maar het is uiteraard ook héél bijzonder om iemand die je dierbaar is, maar ver weg, de energie te sturen die op dat moment nodig is

De cursus Reiki 2e graad wordt gegeven op 2 avonden en 1 middag (andere tijden mogelijk), inclusief een terugkommiddag of –avond. Je ontvangt 1 inwijding. Na deze cursus is het belangrijk dat je veel oefent en ervaringen uitwisselt.

Voor iedere Reikigraad ontvang je een cursuscertificaat. De cursusbijdragen zijn door de traditie wereldwijd vastgesteld als de passende energie-uitwisseling voor het ontvangen van Reiki.

Een Reiki 2 cursus kost € 545,-. Het is een prachtige investering en verdieping in je zelf. Ik geef deze cursussen met heel veel blijdschap en dankbaarheid.

Mastergraad

De mastergraad is de 3e Reiki graad.

Terugkomdagen

Regelmatig hoor ik van mensen dat ze het contact met Reiki een beetje zijn kwijt geraakt en dat ze de draad weer willen oppakken, maar niet goed weten hoe.

De maandelijkse oefenavonden zijn hiervoor natuurlijk prima geschikt, maar wanneer je daar geen gelegenheid toe hebt, kun je ook overwegen om nog een keer met een cursus mee te doen.
Je loopt dan de hele cursus mee, kunt alle vragen die je hebt stellen en meedoen met het oefenen, alleen krijg je natuurlijk geen inwijdingen meer.

Kosten herhalingscursus:

Reiki 1 € 50,-          Reiki 2 € 75.-

 

  Oproep cursisten:

  Cursus op 25 en 26 mei 2019

  Andere dagen/tijden in overleg mogelijk