Wat is Reiki

Het Japanse woord Reiki betekent :

Universele Levensenergie.

Het is een energie die overal om ons heen is, de kracht waar alles uit bestaat. Alles wat leeft en groeit heeft deze energie nodig om te bestaan.

Wat is Reiki?

Reiki is ook de naam die Dr. Mikao Usui gaf aan het systeem van werken met deze energie. Iedereen beschikt over Reiki ; de Universele Levensenergie wordt bij de geboorte meegegeven. Door verschillende omstandigheden die we meemaken in onze eerste levensjaren wordt de energie soms geblokkeerd.

Tekort aan deze energie veroorzaakt grotere gevoeligheid voor ziekten en andere kwalen. Door je te laten behandelen met Reiki of een Reiki cursus te volgen kan de energie weer vrijuit stromen. Reiki is eenvoudig en toch zo krachtig, omdat het heelt, ontspant, inzicht geeft en opruimt. Het doet wat nodig is.

Reiki kent in het Usui Shiki Ryoho systeem 3 graden:

Reiki 1: Shoden

Reiki 2: Okuden

Reiki 3: De mastergraad

Wat doet Reiki?

Reiki werkt op vier niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Het is niet voorspelbaar waar de energie naar toe stroomt.

Het werkt op dat niveau en in dat tempo wat voor jou op dat moment nodig is. Als je b.v. last hebt van hoofdpijn is het goed mogelijk dat die hoofdpijn met Reiki afneemt of verdwijnt. Als de hoofdpijn juist een gevolg is van een oorzaak op een ander niveau, b.v. door beperkende overtuigingen of onverwerkte emoties, dan werkt Reiki ook daarop.

Reiki reinigt, heelt en activeert het zelf genezend vermogen van je lichaam en geest. Het maakt je bewuster in denken en doen en bevordert je intuïtieve ontwikkeling. Reiki werkt ook ontgiftend en is o.a. zeer goed toe te passen bij chemotherapie en na narcose. als ondersteuning voor het afvoeren van schadelijke stoffen.

Ook waar geen genezing meer mogelijk is kan Reiki helpen dit proces op een zo goed mogelijke manier te accepteren.  Met name in de terminale zorg, geeft Reiki rust om over te gaan.

De aanleiding om met Reiki kennis te maken varieert van persoon tot persoon. Soms hoeft er helemaal geen concrete aanleiding te zijn en speelt nieuwsgierigheid een rol, maar als toeval niet bestaat en het lezen van deze tekst je heeft “getriggerd” is het blijkbaar niet voor niets.

Durf de stap te nemen om Reiki te ervaren.

Het is een stap naar Licht en Liefde voor jezelf.